ADA YAŞLI BAKIM VE HUZUREVİ
Ada Bakımevi’nde yaşlıların ve yakınlarının rahatına ve konforuna her zaman dikkat eden bir anlayışla Yaşlı ve hasta misafirlerinin ihtiyaçları doğrultusunda uzman personeli tarafından hizmet verilmektedir. Bakımevimde kalan yaşlı ve hasta sakinlerine en doğru hizmeti vermek adına yaşlı bakım alanında deneyimli personeller ile çalışmaktayız. Kuruluşumuzda yaşlı misafirlermize kesintisiz hizmet vermek adına 7/24 saat hemşire, Hasta ve yaşlı bakım teknikeri, yaşlı bakım elemanı bulunurken, psikolog, sosyal çalışmacı ve haftanın 3 günü dahiliye doktorumuz bulunmaktadır.
İstanbul Anadolu Yakasında Atatşehir ilçesinde bulunan Özel Ada Huzurevi Ve Yaşlı Bakım Merkezin de alzheimer, demans, parkinson, kanser, felç, hastalarına ve yatağa bağımlı hastaların bakımı yapılmaktadır. Huzurevinde Haftalık 10 saat doktor, 24 saat hemşire, hasta bakıcı ve yaşlı bakım teknikerleri bulunmaktadır. Hasta bakımı ve yaşlı bakımı yapılmaktadır.
Huzurevi mi arıyorsunuz?
Danışmanlarımız size yardımcı olsun.
Siz beklentilerinizi belirleyin, biz ihtiyacınız olanı önerelim. İstanbul çapında ücretsiz huzurevi ve bakım merkezi danışmanlığından yararlanın. İhtiyacınız olanı siz de bulun. Uzman arkadaşlarımız, sizlere bilmeniz gerekenden çok daha fazlasını öğrenecek, nelere ihtiyacınız olduğunu ve size nasıl yardım edebileceğimizi çok yakından göreceksiniz.
BESLENME PROGRAMI
Bakım evinde alziehemer demans başta olmak üzere yaşlıların sağlık durumlarına ve dengeli beslenme kriterlerine uygun her öğünü farklı, sağlıklı yemek menüleri hazırlanır. Bakımevindeki sakinlerin sağlık durumlarına uygun sağlıklı yemek menüleri düzenlenmekte bu menüleri uzman diyetisyenler hazırlamaktadır. Yaşlıların klinik bulguları ve beslenme alışkanlıkları değerlendirilerek beslenme programları oluşturulur. Oral beslenmelerde çiğneme ve yutma işlemlerinde problem yaşayan hastalara haftalık menüler dışında özel menüler hazırlanır. Kurumda sakinlerimize 3 ana, 3 ara öğün olmak üzere toplam 6 öğün imkanı sunulmaktadır.
Sakinin yetersiz ve beslenememe ileri dönem yaşlılıkta sık rastlanan bir durumdur. Ve mutlaka dışarıdan desteklenmelidir.
Yetersiz beslenme, bazı besinlerin, vitamin veya minerallerin yoksunluğu ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilmektedir. Yaşlılık, Alzheimer, Demans, İnme sindirim sistemi rahatsızlıkları gibi çeşitli nedenler sebebi ile yeterli şekilde beslenemeyen kişiler için klinik beslenme uygulamalarına başvurulmaktadır. Oral ( Ağızdan ) beslenmesine engel bir durum var ise enteral beslenme yöntemi seçilmekledir. Mideden veya burundan beslenmedir.Ağızdan yeterli besin alınamayan durumlarda endoskopi yoluyla karına yerleştirilen beslenme tüpüne verilen isimdir. PEG. Ağızdan beslenmenin 28 günden fazla olamayacağı durumlarda PEG yöntemi uygulanır.
Yaşlının veya hastanın durumuna göre bazı durumalarda ise burun sondası ile beslenme uygulanabilmektedir.
Beslenme desteği özellikle, yaşlılarımızın, demans, alzheimer, inme vb. hastalığı olanlar için çok önemlidir. Bakımevinde beslenme desteğine ve bu uygulamalar sırasında hijyene özen gösterilmektedir.