İhtiyacınız olan; Sağlık Kabinine, Evde Hemşirelik, Evde Sağlık Hizmetlerine Sosyal Rehberlik Merkezi Güvencesiyle Ulaşın.
Bursa sağlık kabinleri, Bursa’nın 13 merkez ilçe olmak üzere toplam 17 ilçesinde, nüfus yoğunluğuna göre yeterli kapasiteleri ile hizmet vermektedir. 3 milyonu aşkın nüfusa sahip Bursa’da yaklaşık 200 sağlık kabini bulunmaktadır. Bursa sağlık kabinlerinden, serum takma, çıkarma ve takibi, enjeksiyon (iğne yapılması) işlemleri, dikiş atma ve alma, tansiyon ölçümü, küçük cerrahi operasyonlar, evde bakım ve benzeri sağlık hizmetlerini alabilirsiniz. Tüm bu hizmetleri mesleki yeterliliği bulunan donanımlı ve tecrübeli personeller vermektedir.
Evde Sağlık ve Sağlık Kabini Hizmetleri
Evde Sağlık ve size en yakın Sağlık Kabini hizmetinden faydalanmak için Sosyal Hizmet Uzmanlarımızı arayın.
+90 552 221 88 33 – +90 212 873 05 07
Bursa Sağlık kabini hizmetimiz hakkında bilgi almak için bize ulaşın.
Hemşirelik hizmetleri için sağlık kabinlerine tek telefonla ulaşabilirsiniz. +90 552 221 88 33 – +90 212 873 05 07
En Yakın Bursa Sağlık Kabini
Bursa’nın tüm ilçelerinde bulunan sağlık kabinleri, halk tarafından internette en yakın sağlık kabini şeklinde aratılıyor. En yakın sağlık kabini arayışına, şehir şehir sağlık kabini listemizden ulaşabilirsiniz.
Bursa sağlık kabinlerinde verilen hizmetler
Bursa’da hizmet veren sağlık kabinlerinden, pansumandan yara bakımına, kan alımından kulak lavajına kadar birçok çeşitli hizmet verilebilmektedir. Enjeksiyon (iğne işlemleri), şeker ölçümü ve takibi, kateter takılması, tansiyon ölçümü, dikiş atılması ve alınması, idrar ve beslenme sondalarının takılması veya değiştirilmesi, kan grubuna bakılması, kulak delinmesi, damar yolu açılması ve gebelik testleri gibi birçok hizmete belirlenmiş ücret tarifesi karşılığında ulaşabilirsiniz.
Küçük Cerrahi Müdahaleler
Ağır cerrahi işlemler gerektirmeyen yaralanmalar için yapılan müdahaleler küçük cerrahi işlemler olarak tanımlanmaktadır. Kişinin geçirdiği bıçak kesmesi, cam kırığı ve yabancı cisim batması gibi ufak kazalar büyük ameliyatlar gerektirmeden sağlık kabinlerinde tedavi edilebilmektedir. Ayrıca deride oluşan sivilceler ve bu sivilcelerin içindeki irinin temizlenmesi, burun kanamaları için tampon uygulanması, tırnak batması sonucu oluşan enfeksiyonlar, hastaneye gidilmesine gerek kalmadan bursa sağlık kabinlerinde sonuçlandırılabilmektedir.
Serum İşlemleri
Kanın pıhtılaşmasından sonra üst kısımda kalan şeffaf sıvı serum olarak adlandırılmaktadır. Vücudun hastalıklarda savaşırken ürettiği antikorlar kanın serum denilen kısmında birikmektedir. İlgili sıvının iğneler yardımıyla transfer edilmesi birçok hastalığında tedavisinde kullanılmaktadır. Serum takma ve çıkarma işlemleri bursa sağlık kabinlerinde verilen diğer hizmetler arasında yer almaktadır. Serum takma ve çıkarma işlemlerinin uzmanlar tarafından gerçekleştirilmesi gerektiği unutulmamalıdır.
Evde Hemşire Hizmeti
Evde Hemşire Hizmeti Nedir? Evde hemşire hizmeti, alanında deneyimli ve uzman hemşirelerin ilgili hastanın yakınları ile işbirliği içerisinde hastanın kendi yaşam alanında bakımını sağlayan profesyonel personellerden oluşmaktadır. Bursa sağlık kabinlerinden de alabileceğiniz evde hemşire hizmeti, Sağlık Bakanlığı Evde Sağlık Hizmetleri tarafınca belirlenen görev tanımına göre hastaya etik kurallara ve bilimsel yöntemlere uygun koşullarda sağlık ve bakım hizmeti sunar.
İlgili İçerik : Evde Hemşirelik
Enjeksiyon
Damar veya doku yolları kullanılarak vücuda ilaç veya sıvı verme işlemleri enjeksiyon (iğne yapma) olarak tanımlanmaktadır. İğne yapılırken kullanılan en yaygın yöntemlerden birisi damar yollarının kullanılmasıdır. Nitekim damarın bulunması ve iğnenin düzgün bir şekilde yapılması profesyonellik gerektirmektedir. Bursa sağlık kabinlerinde, deri altı enjeksiyon (subkutan – SC), adele içine enjeksiyon (intramüsküler – İM), damar içine enjeksiyon (intravenöz – İV) ve cilt altı enjeksiyon (intradermal – İD) gibi hizmetler uzman personeller tarafından verilmektedir.
Evde Sağlık ve Sağlık Kabini Hizmetleri
Evde Sağlık ve size en yakın Sağlık Kabini hizmetinden faydalanmak için Sosyal Hizmet Uzmanlarımızı arayın.
+90 552 221 88 33 – +90 212 873 05 07
Tansiyon Ölçümü ve Takibi
Bursa sağlık kabinlerinin hepsinde, tansiyon ölçümü ve takibi uzman görevliler tarafından yapılmaktadır. Atardamarların içindeki kan basıncı seviyesine tansiyon denilmektedir. Kanın kalp kasından pompalanmasından sonra ölçülen basınç sistolik yani büyük kan basıncını (büyük tansiyon), kalp kasının gevşemesinden sonra ölçülen basınç ise diyastolik yani küçük basıncını (küçük tansiyon) temsil etmektedir. İdeal tansiyon aralığı büyük tansiyon için 130 mmHg civarında ve küçük tansiyon için 80 mmHg arasında kabul edilmektedir.
Dikişi Atma ve Alma
Küçük kazalar ve yaralanmalar sonucunda oluşan bazı yaralar için dikiş atılması gerekmez ve vücudun kendini iyileştirme kapasitesi sayesinde yaralar kendiliğinden iyileşir. Nitekim bazı yaralanmalarda kan kaybının yaşanması, açık yaraların mikrop kaparak iltihaplanma riskinin bulunması dikiş atılması işlemlerini zorunlu kılmaktadır. El ve yüz bölgesindeki bazı yaralanmalar küçük olsa bile tükürük bezlerinin veya bazı damar yollarının hasar görme ihtimali nedeniyle dikiş atılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Bursa sağlık kabinlerindeki görevli uzmanlar bu tarz yaralanmalara karşı erken önlem alarak hastanın en çabuk şekilde iyileşmesine yardımcı olmaktadır.
Bursa Sağlık kabini Pansuman ve Yara Bakımı
Yaraların mikrop kapması ve iltihaplanması, iyileşme sürecini geciktiren faktörlerden olmaktadır. Bu nedenle bazı yaraların temizlenmesi ve sterilize edilmesi gerekmektedir. Aralıklarla yapılan bakım işlemlerine pansuman adı verilmektedir. Pansuman işlemleri ayrıca yaradaki kanamayı azaltmak ve ağrıyı engellemek adına da yapılmaktadır. Nitekim pansuman işlemleri dikkatli bir şekilde ve steril ortamlarda gerçekleştirilmelidir. Bursa sağlık kabinlerinde çalışan hemşireler veya sağlık görevlileri yardımıyla yara bakımı ve pansuman işlemleri kolaylıkla gerçekleştirilebilmektedir.
Evde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon
Fizik tedavi ihtiyacı olan hastaların kendi evlerinde, uzman fizyoterapist eşliğinde fizik tedavi seansının uygulanmasıdır. Son dönemde daha rahat olması sebebi ile evde fizik tedavi görmek isteyen hasta sayısı artmıştır. Bursa sağlık kabinlerinden evde fizik tedavi hizmeti alabilirsiniz.
Bursa sağlık Kabinleri Çalışma Saatleri
Bursa sağlık kabinlerinin genelde çalışma saatleri 09.00 – 22.00 olsa da Bursa’daki bazı sağlık kabinleri taleplere göre çalışma saatlerini 09.00 – 23.00 olarak belirlemişlerdir.
Bursa Sağlık kabinlerinde bulundurulması gereken ilaçlar
Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 6091 sayılı genelgede sağlık kabinlerinde bulundurulması gereken ilaçların listesi yayınlanmıştır. İlgili listede bulunan ilaçlar antiallerjik ilaçlar (herhangi bir hastanın acil tedavi edilmesi gereken bir alerji reaksiyonu göstermesi halinde), kortizon türevi ilaçlar (alerjik reaksiyonlarda kullanılmak amacıyla), adrenalin (alerjik şok tedavisinde ve anafilaksi tedavisi için kullanılması amacıyla), atropin (solunum yolu salgılarının azaltılması amacıyla), analjezikler (ağrı kesiciler), lokal anestezikler (bölgesel uyuşturmanın gerçekleştirilebilmesi amacıyla) ve metherjin (bazı kanamaların durdurulması amacıyla) olarak belirtilmiştir. Nitekim bu liste sağlık kabininin bulunduğu şehirdeki İl Sağlık Müdürlüğü tarafından güncellenebilmekte ve bağlı bulunan bölgedeki ihtiyaçlara göre yenilenebilmektedir.
Bursa Sağlık kabinlerinde kimler hizmet verir
Bursa Sağlık kabinlerinde, sağlık meslek lisesi mezunları, sağlık bakanlığından sertifikalı kursunu tamamlamış hemşireler ve 2 yıllık ön lisans mezunu personeller hizmet verebilmektedir.
Sağlık kabinlerinin teftişi
Bulunduğu ilde hizmet veren sağlık kabinlerinin denetimi düzenli olarak valilikler ve il sağlık müdürlükleri tarafından yapılmaktadır.
Evde Sağlık ve Sağlık Kabini Hizmetleri
Evde Sağlık ve size en yakın Sağlık Kabini hizmetinden faydalanmak için Sosyal Hizmet Uzmanlarımızı arayın.
+90 552 221 88 33 – +90 212 873 05 07