ÇAMLICA HUZUREVİ VE YAŞLI BAKIM MERKEZİ

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram

ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK – ÇAMLICA HUZUREVİ VE YAŞLI BAKIM MERKEZİ

ÇAMLICA HUZUREVİ VE YAŞLI BAKIM MERKEZİ

İstanbul Özel Çamlıca Huzurevi Ve Yaşlı Bakım Merkezin de alzheimer, demans, parkinson, kanser hastalarına ve yatağa bağımlı hastaların bakımı yapılmaktadır. Huzurevinde Haftalık 10 saat doktor, 24 saat hemşire, hasta bakıcı ve yaşlı bakım teknikerleri bulunmaktadır. Hasta bakımı ve yaşlı bakımı yapılmaktadır.

Huzurevi mi? Yaşlı Sağlık Merkezi mi?

Aileler, çocuklar anne babaları veya aile büyükleri için huzurevi, yaşlı bakım evi ,yaşlı bakım merkezi, yaşlılar evi gibi kelimelerle bilinen ancak bize göre; Yaşlı Sağlık Merkezi olarak faaliyet gösteren bu merkezlere ihtiyaç duymaktadırlar. Ancak bu kurumlara anne babayı yatırmak o kadarda kolay değildir neden mi? Öncelikle insanlar kendi vicdanlarıyla ve toplumun baskısı ile mücadele vermektedir. Ancak bunu yaparken bazı durumları göz ardı etmektedirler. Neleri mi;

Öncelikle bu bugünkü isimleri huzurevi ve yaşlı bakım merkezinin arasındaki farka bir göz atalım. Huzurevlerinde kendi öz bakımını yapabilen devlet huzurevlerinde 60 yaş üstü özel huzurevlerinde 55 yaş üstü yaşlılar kalmaktadır.

Huzurevlerinde, yaşlılar kendi öz bakımlarını yapabilmektedirler kendi yemeklerini yemekte kendi sularını içebilmekte, kendileri desteksiz yürüyebilmekte oturabilmekte, oturdukları yerden kalkabilmekte, banyolarını yapabilmekte tuvaletlerini yapabilmekte tuvalet sonrası temizliklerini yapabilmektedirler. Huzurevi dışına çıkabilmekte, huzurevi dışında da zaman geçirip tekrar dönebilmektedirler.

Yaşlı bakım evlerinde ise; Yaşlı sağlığı düşünülerek öz bakıma ihtiyaç duyan ameliyat sonrası bakım, alzheimer, demans, parkinson, als, kanser, saldırgan olmayan şizofreni hastalar ve kısmi veya tamamen yatağa bağımlı yaşlıların bakımları yapılmaktadır.

Bu bakımların içeriğine baktığımızda yaşlı bakım merkezlerindeki bu yaşlılara diyetisyenlerin listesini hazırladığı yemek menüsüne bağlı kalınarak günde 3 ana 2 ara öğün yemek verilmektedir.

Ayrıca; Bu yaşlı sağlık merkezlerinde doktor kontrolünde, hemşireler aracılığı ile yaşlıların ilaç takipleri yapılmakta, günlük tansiyon ve şekerlerine bakılmakta, yaşlının tedavi planının uygulanması ve gerektiğinde hastaya enjeksiyon yapılmakta, aspirasyon gereken hastaların aspirasyonları yapılmakta, burundan beslenme veya mideden beslenme yapılmakta, damar yolu açılabilmekte, sonda takılabilmekte, yaşlının, hastanın sağlık durumu kontrol altında tutulmaya çalışılmaktır. Ayrıca yatak yarası olan yaşlıların/hastaların yatak yaralarının pansumanı yapılmaktadır.

Sosyal Hizmet Uzmanları yaşlının kaydını almakta ve yaşlının daha yakından tanınması için sosyal inceleme raporu düzenlemektedir. Sosyal Hizmet Uzmanları yaşlı ile ailesinin arasındaki köprü görevini görmekte olup yaşlı hakkındaki gelişen her durumu aile ile paylaşmaktadır. Bunun dışında huzurevindeki sosyal etkinleri sağlamaktadır.

İçeriklerimizi takip etmek için bültenimize abone olun.

Yazı hakkında düşündüklerinizi paylaşın.
Call Now ButtonHemen ARA