İstanbul Asya Kıtasında Özel Derman Huzurevi Ve Yaşlı Bakım Merkezin de alzheimer, demans, parkinson, kanser, felç, hastalarına ve yatağa bağımlı hastaların bakımı yapılmaktadır. Huzurevinde Haftalık 10 saat doktor, 24 saat hemşire, hasta bakıcı ve yaşlı bakım teknikerleri bulunmaktadır. Hasta bakımı ve yaşlı bakımı yapılmaktadır.
Özel Derman Yaşlı Bakım Merkezi ve Huzurevi
Özel Derman Yaşlı Bakım Merkezi ve Huzurevi Melisam Sağlık Hizmetleri bünyesinde 01/01/2015 yılında işadamı Seyfettin Polat tarafından kurulmuştur. Kurulduğu ilk günden itibaren Yaşlılarımıza mükemmeliyeti sunarken yaşlı yakınlarımızıda güven yaratmaktaki kararlılığımız özel hayat gizliğiden,tibbi etikten taviz vermeden herhangi bir ayrım gözetmeksizin insani degerlere bağlı kalarak yurt içinde saygın bir kuruluş olarak Evinizin Sıcaklığında Hastane Standartlarında Bir Bakım Evi olarak hizmet vermektedir.
Özel Derman Yaşlı Bakım Merkezi ve Huzurevi Yaşlı Bakımı Şartları
Yaşlıların bakımı bir hayırseverlik olayı değil, profesyonel bir hizmet koludur Kurumumuzda Yaşlı bakımı profesyonel bir hizmet olarak sunulmaktadır. Yaşlı bireye ve diğer aile fertlerine sunulacak olan psiko-sosyal destek hizmeti bu dönemde çok önemlidir.
Yaşlı bakım merkezimiz her türlü bakım hizmetini, yaşlıların ve ailelerinin ihtiyaçlarına uygun şekilde profesyonel olarak sunmaktadır. İlave olarak kuaför, manikür, pedikür gibi kişisel bakım hizmetleri de kurumuz bünyesinde verilmektedir. İnsan hayatının 65 yaştan sonraki dönemi yaşlılık dönemi olarak adlandırılır. Bu dönemde bedensel fonksiyonlar da yaşlanmaya adapte olmaktadır.
Gözlerde uyum yeteneğinin azalması ile yakını görememe, vücut direncinin azalması, çabuk yorulma, tat duyusunun bozulması, ısı değişimlerine duyarlılık gibi belirtiler ortaya çıkar. Hücre sayıları azaldığı gibi hücre fonksiyonları ve içerikleri de değişir. Bu nedenle kaslar zayıflar, eklemlerde kireçlenmeler başlar. Bu yapısal çöküşle birlikte yenilenme işlemi de yavaşlar ve durur. Yaşlılıkta dolaşım bozukluğu, kalp hastalıkları, felçler, yüksek tansiyon, eklem bozuklukları, diabet (şeker hastalığı) gibi süreğen hastalıklar sık görülür.
Bireylerin yaşlanmasıyla birlikte bakım ihtiyacı ortaya çıkabilir. Özellikle öz bakımını yapamayan bireyler için bakım zorunlu bir hâle gelir.
Evde yaşlı bakımı ise ailenin diğer fertleri için duygusal ve sosyal açıdan yıpratıcı ve zor olabilmektedir. Yaşlılıkta ortaya çıkan sağlık sorunlarının çözümünde koruyucu, iyileştirici ve rehabilite edici sağlık hizmetlerinin bir arada düşünülmesi gereklidir. Bu dönemdeki sağlık sorunları çoğunlukla kronik hastalıklar olduğundan bu sağlık sorunlarının korunmasında erken tanı çalışmaları ağırlıklı olacaktır. Yaşlılara koruyucu bakım hizmeti verilmesi ile ciddi sorunları; oluşmadan önlemek mümkün olacaktır. Yaşlılar için sık ve düzenli sağlık kontrolleri yapılması gerekmektedir.