Devlet huzurevi fiyatları ve özel huzurevi fiyatları, yaşlı Bakım Evleri, Hasta Bakım Evleri Fiyatları, Alzheimer Bakım Evleri Fiyatları hakkında bilgi almak için Huzurevi Destek Hattımızı Arayayıp bilgi alabilirsiniz…
İnsanlarda belirli bir yaştan sonra görülen diyabet, tansiyon, koah, demans, alzheimer, parkinson, kalp ve damar gibi çeşitli hastalıklar, profesyonel bir bakım ve hizmet gerektirir. Bu ihtiyaçları ve sosyalleşme gereksinimlerini karşılamak üzere kurulan huzurevleri ve yaşlı bakım merkezlerinin güncel ücretlendirmesi hakkında bilgi sahibi olmak için huzurevi fiyatları adlı yazımızı okuyabilirsiniz.
Huzurevi mi arıyorsunuz?
Aradığınız huzurevini Sosyal Hizmet Uzmanlarımızın danışmanlığı ve referansı ile bulmak için arayın.
+90 552 221 88 33 – +90 212 873 05 07
Devlet Huzurevi Ücretlendirme Kriterleri
Devlet ve özel huzurevlerinin fiyatlandırmaları birbirinden farklıdır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı olan Özel Huzurevleri ile Huzurevi Yaşlı Bakım Merkezleri Genel Müdürlüğünce huzurevi hizmet ücretleri her yıl güncellenerek belirlenmektedir.
Devlet bünyesinde bulunan huzurevlerinde kalmak isteyen bakıma muhtaç yaşlı kişiler, öncelikle başvuru yaparak huzurevi şartlarına uygunsa kabul edilmesiyle odalarına yerleşirler. 60 yaşına girmiş kişiler, e- devlet sistemi üzerinden başvuru yapabilmenin yanı sıra huzurevlerinin müdürlüklerine, il ve ilçe sosyal hizmet müdürlüklerine veya genel müdürlüğe başvurularını iletebilir.
Başvuru yapılan huzurevine kabul edilme şartları;
– En az 60 yaşına girmiş olmak,
– Ruh sağlığı yerinde olmak,
– Bulaşıcı hastalığı olmamak,
– Uyuşturucu, madde veya alkol bağımlısı olmamak,
– Temel ihtiyaçlarını engelleyecek bir rahatsızlığı bulunmamaktır.
Bakanlık tarafından hizmet veren huzurevlerinde kimsesi olmayan, adına kayıtlı herhangi bir menkul bulunmayan, sağlanan gelirle hayatını sürdürmekte zorluk çekmesinin sonucunda yoksulluk belgesi çıkartılan yaşlılardan ücret alınmamaktadır. Aynı zamanda istiklal madalyası verilmiş kişilere vatani hizmetinden ötürü şeref aylığı bağlanmaktadır. Şeref aylığı olan kişilerin bundan başka hiçbir geliri olmadığı belgelenirse –eşi de varsa birlikte– ücretsiz olarak huzurevlerine kabul edilir.
Bunların yanı sıra bazı yaşlılar ise ekonomik güçleri olduğu halde sosyal yoksunluğu karşılaması için bu hizmet merkezlerini tercih ederler. Bu durumda olanlar ücrete tabi tutulmaktadır. Kalınacak odalar cinsiyet, kişinin sağlığı, geliri ve özel durumları dikkate alınarak belirlenmektedir. Huzurevinde kalmaya başlayan yaşlılardan alınan ücret, oda, yatak, yemek ve bakım giderlerini içermektedir. Ücret veren yaşlıların tedavi giderleri ve bez giderleri verilen aylık bakım ücretini kapsamaz. Bunlar ya kişinin kendisi ya da yakınları tarafından karşılanmaktadır. Özel huzurevi fiyatlarına oranla devletin sağlamış olduğu huzurevinin fiyatları daha uygundur.
Ücretli Yaşlılar İçin Uygulanan İndirimler
Kuruluşlara ücretli olarak kabul edilen yaşlıların gelir düzeyi göz önünde bulundurularak indirimlerin yapılması hizmet merkezlerinin sunmuş olduğu imkânların içerisindedir. Huzurevi ücretini karşılayamayacak veya zorlukla karşılayabilecek olduğu anlaşılan kişilerin aylık gelirlerinin bir kısmı (%25) bırakılıp kalan kısmı (%75) da ücret olarak tahsil edilmektedir. Özel durumlarda kişinin geliri üzerinde yapılan değerlendirmeler sonucunda yapılan indirim oranı artırılıp %35 gibi bir miktara çıkartılabilmektedir. Diğer bir indirim ise yaşlı kişiye bakmakla yükümlü olup ödeme güçlüğü çeken kişilerin belgelerle kanıtlaması halinde yapılan %40’lık orandır.
Huzurevi mi arıyorsunuz?
Aradığınız huzurevini Sosyal Hizmet Uzmanlarımızın danışmanlığı ve referansı ile bulmak için arayın.
+90 552 221 88 33 – +90 212 873 05 07
Devlet Bünyesinde Bulunan Huzurevi Fiyatları
Fiyatlar ilk ve sonraki 6 ay olarak hesaplanmıştır. Aylık bakım ücretleri ocak ve temmuz olarak iki ayrı dönemi kapsamaktadır.
Süit Tek Kişilik Oda:
İlk 6 ay 387 – 535 TL Sonraki 6 ay 394 – 546 TL
Süit İki Kişilik Oda:
İlk 6 ay 295 – 310 TL Sonraki 6 ay 301 – 316 TL
A Sınıfı Tek Kişilik Oda:
İlk 6 ay 277 – 426 TL Sonraki 6 ay 283 – 435 TL
A Sınıfı İki Kişilik Oda:
İlk 6 ay 181 – 285 TL Sonraki 6 ay 186 – 291 TL
B Sınıfı 3 Kişilik Oda:
İlk 6 ay 162 – 238 TL Sonraki 6 ay 165 – 243 TL
C Sınıfı Tek Kişilik Oda:
İlk 6 ay 226 – 256 TL Sonraki 6 ay 231 – 262 TL
C Sınıfı İki Kişilik Oda:
İlk 6 ay 178 – 229 TL Sonraki 6 ay 183 – 234 TL
D Sınıfı Üç Kişilik Oda:
İlk 6 ay 174 – 219 TL Sonraki 6 ay 178 – 223 TL
E Sınıfı Üç Kişilik Oda:
İlk 6 ay 171 – 202 TL Sonraki 6 ay 175 – 205 TL
Özel Bakım:
İlk 6 ay 361 – 417 TL Sonraki 6 ay 369 – 426 TL.
Devlet Yaşlı Bakım Evleri
60 yaşına girmiş veya doldurmuş kimsesi, geliri olmayan kişiler için devletin sağlamış olduğu yaşlı bakım evleri ücretsizdir. Felçli, bedensel, görme veya işitme engelli olan yaşlılar ve yatağa bağımlı olan yaşlılar ruh sağlıklarının yerinde olduğunu aynı zamanda bulaşıcı hastalığı olmadığını kanıtlamaları halinde Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezlerine yerleştirilir. Yaşlı bir kişinin bakım evinden ücretsiz olarak yararlanabilmesi için sosyal yoksunluk içinde olması gerekmektedir. Gelir sahibi olan veya mal varlığı bulunan kişiler yaşlı bakım evinde kalırlarsa aylık olarak ücret ödemek zorundadır. Bu ücretlendirmenin içerisinde kurumun yıllık üyelik aidatı, gündüz bakım hizmeti, evde bakım hizmeti, temizlik hizmet ücreti, hemşire refakat, teknik hizmet gibi bakım ücretleri bulunmaktadır. Resmi gazetede yayımlanan bakım evleri ile ilgili karara göre her kuruluş kapasitesinin en az %5’i oranında ücretsiz yaşlı bakmakla yükümlüdür. Ücretsiz bakılacak yaşlılar il müdürlüğünce belirlenir.
Özel Huzurevi ve Özel Yaşlı Bakım Evi Fiyatları
Türkiye’de 2020 yılı itibarıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yönetmeliğine göre vakıflar, belediyeler, azınlıklar ve özel kuruluşlar huzurevi açma ve işletme yetkisine sahiptir. Devlet kuruluşlarına oranla özel huzurevlerinin ücretleri daha yüksektir. Bu farklılık, işletilen binanın fiziki şartları, çalışan uzman sayısı ve deneyimi, odanın kaç kişilik olduğu, kişinin sağlığı, hasta bezi masrafı, demans, alzheimer ve bunun gibi hastalıkların durumu, ilaç masrafı, hastane ücreti gibi faktörler ile alakalıdır.
Huzurevinde veya yaşlı bakım evinde konaklayacak olan kişinin kendisinden veya bir yakınından aylık huzurevi fiyatı kadar depozito alınmaktadır. Kendi isteğiyle ayrılması halinde alınan depozito ücreti iade edilmez, aylık bakım ücreti olarak işlev görür. Aynı zamanda yaşlı bakım merkezlerinde akıl ve ruh sağlığı yerinde olmayan yaşlılar için aylık bakım ücretine ilave bir ücret istenemez. Aylık bakım ücretine; barınma, beslenme, ilaç takibi, enjeksiyon, pansuman, tansiyon ölçümü, basit tıbbi müdahaleler, alt bezi ve temizlik hizmeti giderleri dahildir. Bu hizmetler için yaşlı veya yakınlarından ayrıca ücret talep edilemez.
Huzurevleri ve yaşlı bakım merkezlerinin bünyesinde, hemşire refakati, sağlıklı yaşlılar için gündüz bakım hizmeti, evde bakım hizmeti, temizlik hizmeti, teknik hizmet gibi hizmetler yer alır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünden gelen genelgede yer alan fiyatlandırma Özel Huzurevleri ile Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezlerinin 2020 yılı için, taban %15 artışla: 1159,95 TL + KDV, tavan ücretinin 15.000,00 TL + KDV ve senelik artış ise %15 olarak belirlendi. Ücretlendirmede geçerli olan taban ve tavan miktarları şu şekildedir:
Alzheimer ve Demanslı Kişilerin Gündüz Bakım Hizmetleri: Taban 80,43 TL – Tavan 127,81 TL
Evde Bakım Hizmeti: Taban 1.411,74 TL – Tavan 3.655,15 TL
Hemşire Refakat 1 Saatlik: Taban 62,10 TL – Tavan 84,46 TL
Hemşire Refakat Günlük: Taban 207,01 TL – Tavan 255,63 TL
Sağlıklı Yaşlılar İçin Gündüz Bakım Hizmeti: Taban 75,84 TL – Tavan 92,06 TL
Teknik Hizmeti: Taban 126,59 TL – Tavan 130.38 TL
Temizlik Hizmet Ücreti: Taban 126,59 TL – Tavan 130,38 TL
Fiyatlar her yıl değişkenlik gösterdiği için huzurevi veya yaşlı bakım merkezlerini arayarak güncel fiyatı öğrenebilirsiniz.
İlgili İçerikler
Huzurevi mi arıyorsunuz?
Aradığınız huzurevini Sosyal Hizmet Uzmanlarımızın danışmanlığı ve referansı ile bulmak için arayın.
+90 552 221 88 33 – +90 212 873 05 07