KADIKÖY AVUKATLIK BÜROLARI-KADIKÖY HUKUK BÜROLARI

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram

Kadıköy Avukatlık Büroları - Kadıköy Avukatlar Listesi, Kadıköy Hukuk Büroları

Kadıköy’de Hukuki Desteğe ve Avukatlık Hizmetine ihtiyaç duyuyorsanız Sosyal Rehberlik Merkezini Arayabilirsiniz. HUKUKİ DESTEK HATTI

Aile Hukuku ve  Boşanma Avukatlığı, Ceza Hukuku, İnşaat Hukuku, Sağlık Hukuku ve Tazminat, Gayrimenkul Hukuku ve Avukatlığı, İcra ve İflas Hukuku ve Avukatlığı, Miras Hukuku, Kira Sözleşmesi Davaları ve Hukuku, İş Ve Sosyal Güvenlik Hukuku…vb. Konularında Avukatlarımızla Görüşebilirsiniz.

Hukuk Danışmanlığı

Sosyal Rehberlik olarak tüm İstanbul iline ve çevrede bulunan illere avukatlık hizmeti vermekteyiz. Bizi ceza, bilişim, tıp, iş hukuku, aile hukuku ve boşanma davaları, internet hukuku ve iş davaları için arayabilir ve soru sorabilirsiniz..

+90 552 221 88 33 – +90 212 873 05 07

BAKIRKÖY AVUKATLIK BÜROLARI-MİRAS HUKUKU

Kalan tüm taşınır ve taşınmaz malların kaderi, bir kimsenin ölümü veya yokluğu ile belirlenen miras hukukunun konusunu oluşturur (belirli bir ölüm karşılığında ortadan kalkar). “Miras Yasası” ndaki her ayrıntı, özellikle ölen kişinin bıraktığı irade, ağır borçlar, değerli varlıklar, mirasçı olmayanlara mal kaçırmak için yapılan bağışlar veya artık mal varlığını doğrudan sosyal ekonominin varisi olarak etkilediği için çok önemlidir.

Miras nasıl paylaşılır?

Miras ve paylaşım şekli, mirastan ayrılan kişinin vasiyeti olup olmamasına bağlıdır. Hayatta kalan hukukçunun mülkü, iradesine göre paylaştırılacaktır.

Vasiyette yaşayan kimsenin mülkü yoksa eşin hala hayatta olup olmadığına göre paylaşılacaktır. Eşi hala hayattaysa ve yakın akrabalarına (merhumun çocukları) miras kaldıysa, miras kalan mülk hayatta kalan eşe ait olacaktır. Miras haklarının kalan 3 / 4’ü çocuklar arasında eşit olarak bölünmüştür.

Kalan eş ve mirasçının babası ve annesi mirasçı olursa, mirasın ½’si mirasçı eş ile kalan yarısı mirasçının annesi ve babası tarafından eşit olarak bölünecektir.

Hayatta kalan eş, mirasçının büyükannesi ve büyükbabası tarafından miras alınırsa, miras hakkı hayatta kalan eşe bırakılır. Gerisi, mirasçının büyükannesi ve büyükbabası arasında eşit olarak bölünür. Paylaşımı eşit olarak yapılır.

Hukuk Danışmanlığı

İstanbulda’da avukatlık faaliyeti yürüten avukatlık ofisimizden dilediğiniz zaman hukuki destek alabilirsiniz. Avukat istanbul arayışınızda daima size destek olmaya ve çözüm yolları bulmaya çalışırız.

+90 552 221 88 33 – +90 212 873 05 07

VASİYETNAMESİZ MAL PAYLAŞIMI NASIL YAPILIR

Ürünleri gönülsüzce nasıl paylaşabilirim?

Mirasçı vasiyet bırakmazsa, miras payı, hayatta kalan eşin hala hayatta olup olmadığına bağlı olarak değişecektir. Ayrıca, mirasçının bir ölüm sözleşmesi imzalayıp imzalamadığını da araştıracak. Atanmış mirasçı yoksa miras paylaşımı başlar. Kalan eş ve torunlar mirasçı ise, hayatta kalan eşler mirasın ortalama 1 / 4’ünü paylaşır ve kalan miktar torunlara (çocuklar) miras kalır.

Hayatta kalan eş, mirasçının ebeveynlerinden miras kalırsa, miras hakkı ebeveynler ve astları arasında eşit olarak paylaştırılır.

Kalan eş, mirasçının büyükannesi ile birlikte mirasçı olursa, bu durumda mirası alacaktır ¾. Kalan pay, büyük büyükbaba ve büyükbaba arasında eşit olarak paylaştırılır.

Mirastan kimler pay alabilir?

Türk hukuk sisteminde mirastan kimin yararlanacağının belirlenmesinde grup sistemi esas alınmıştır. Bu grup sistemlerde, 3. bölüme kadar olan akrabalar halefin mirasından pay alabilir.Grup sisteminin ilk kısmı, halefin çocuk soyudur.

Haleflerin torunları ilk bölümü oluşturur.

Halefin annesi, babası, kardeşleri ve yeğeni ikinci grubu oluşturur.

Mirasçıların büyükanneleri (büyükanneler, büyükbabalar, amcalar, amcalar, halalar ve teyzeler gibi) 3. bölümü oluşturur. Halefin halefinden üçüncü bölümün halefine kadar pay alınabilir. Mirastan başka hiç kimse pay alamaz.

Kanuni mirasçılar dışında, kan bağı olmayan kişiler vasiyetle mirastan pay alabilirler. Bunun olabilmesi için malikaneden ayrılan kişinin hayattayken vasiyetname hazırlaması gerekir.Gruplar arasında yasal bir statü var. Hala hayattalarsa, İkinci Bölüm personeli hak iddia edemez.

 

İçeriklerimizi takip etmek için bültenimize abone olun.

Yazı hakkında düşündüklerinizi paylaşın.
Call Now ButtonHemen ARA