Özel Huzurevi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
özel huzurevleri, özel huzurevi

İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir ve Ankara Özel Huzurevi, Yaşlı Bakım Evi, Özel Alzheimer Bakım Evi, Özel Hasta Bakım Evi, Yatılı Fizik Tedavi Merkezi, DESTEK HATTI

Uzmanlarımızla görüşmeden karar vermeyin…!

Özel huzurevleri yaşlılık dönemindeki insanlara sosyal fırsatlar sunmaktadır. Belirli zamanlarda yapılan etkinlikler düzenleyerek ileri yaş grubunun sosyal ihtiyaçlarını da karşılamaktadır.

Huzurevi mi arıyorsunuz?

Aradığınız huzurevini Sosyal Hizmet Uzmanlarımızın danışmanlığı ve referansı ile bulmak için arayın.
+90 552 221 88 33 – +90 212 873 05 07

İstanbul Özel Huzurevleri, İzmir Özel Huzurevleri, Ankara Özel Huzurevleri, Bursa Özel Huzurevleri

Özel Huzurevleri Kabul Şartları

Huzurevleri ya da özel yaşlı bakım evleri misafir alırken bazı kriterler belirleyebiliyor. Özel huzurevlerine başvururken en az 55 yaş şartı ve kapsamlı hastanelerden alınacak çeşitli sağlık raporları gerekebiliyor. Özel huzurevleri kabul şartlarını öğrenmek için bize ulaşabilirsiniz.

Özel Huzurevlerinde Kalmak İçin Gerekli Belge ve Evraklar Nelerdir?

Özel huzurevlerine kayıt alınması için aşağıdaki gerekli evrakların tanzim edilmesi gerekmektedir:

  • İlgili kişi veya yakınları tarafından başvuru dilekçesi alınmalıdır.
  • ilgili kişinin T.C. kimlik numarası gerekli kuruluşa beyan edilmelidir
  • Maaş ve gelir durumunu gösteren evraklar toplanmalıdır
  • Özel huzurevinde kalacak kişinin hastalığı olup olmadığına dair doktor raporu alınmalıdır.( Doktor raporunda sakınca yoktur ibaresi yer almalıdır.)

Ayrıca Gerekli Bazı Koşullar:

– Özel huzurevinee kişinin herhangi bir alkol veya madde bağımlılığının bulunmaması gerekmektedir.

–özellikle içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde covid-19 virüsünden dolayı diğer yaşlılara ve kurum çalışanlarına zarar vermemesi açısından herhangi bir bulaşığı hastalığının olmaması gerekmektedir.

Huzurevi mi arıyorsunuz?

Aradığınız huzurevini Sosyal Hizmet Uzmanlarımızın danışmanlığı ve referansı ile bulmak için arayın.
+90 552 221 88 33 – +90 212 873 05 07

Özel Yaşlı Bakım Merkezlerinde Kimler Kalabilir  ve Faydanalacağı hizmetler nelerdir?

Dünya Sağlık Örgütü’nde yaşlı olmak yani 55 yaş ve üzeri, fiziksel ve psikolojik olarak çevresine zarar verecek bir rahatsızlığı ve madde bağımlılığı olmadığı sürece herkes özel huzurevinde kalabilmektedir. Hem tıbbi hem sosyal açıdan kuruluş bakımına gereksinim duyan ileri yaş grubundan herkes, gerekli koşulları sağladığı müddetçe istediği süre zarfında özel huzurevlerinde konaklayabilmektedir.

Özel Huzurevi Fiyatları

Özel huzurevi fiyatları, kurumun kapasitesi, çalışan sayısı ve olduğu yere göre değişişiklik gösterebiliyor. Yasal zorunluluğa göre her huzurevinde, doktor, hemşire, psikolog ve sosyal hizmet uzmanı olmalıdır. Özel huzurevi fiyatları araştırırken kurumun sahip olduğu teknik donanım iyi araştırılmalıdır.

Özel Huzurevi Fiyatları Fiyatları 2020

27.12.2019 tarihinde yapılan ücret tespiti komisyonundan belli olan Yaşlı Bakım Hizmet merkezlerinin yeni ücret tarifesine göre;

Özel Huzurevleri yaşlı bakım merkezlerinin 2020 yılı için taban % 15 artışla 1159,95 TL+ KDV olarak hesaplanırken Tavan ücretinin  15.000 TL + KDV ve senelik artış ise yine % 15 artış olarak belirlenmiştir. Buna göre belli olan tavan ve taban ücretler aşağıdaki gibidir;

Alzheimer ve Demanslı Yaşlıların Gündüz Bakım Hizmetleri 

  • Taban 80,43 TL
  • Tavan 127,81 TL

Evde Bakım Hizmeti

  • Taban 1.411,74 TL
  • Tavan 3.655,15 TL

Hemşire Refakat 1 Saatlik

  • Taban 62,10 TL
  • Tavan 84,46 TL

Hemşire Refakat Günlük

  • Taban 207,01 TL
  • Tavan 255,63 TL

Sağlıklı Yaşlılar İçin Gündüz Bakım Hizmeti

  • Taban 75,84 TL
  • Tavan 92,06 TL

Teknik Hizmeti

  • Taban 126,59 TL
  • Tavan 130.38 TL

Temizlik Hizmet Ücreti

  • Taban 126,59 TL
  • Tavan 130,38 TL

Yıllık Üyelik Aidatı

  • Taban 69,07 TL
  • Tavan 76,06 TL

Resmi Gazete’de yer alan konu ile ilgili ücret tespiti hakkında göre;

Ücret tespiti

             MADDE 27 – (1) Kuruluşun aylık bakım ücreti valinin veya görevlendireceği bir vali yardımcısının başkanlığında İl Müdürü, Büyükşehir Belediyesi/Belediye, Defterdarlık, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü ve il dahilindeki kuruluş kurucularının kendi aralarından seçecekleri bir temsilciden oluşan bir komisyon tarafından tespit edilir. Belirlenen ücretler üstünde ücret tahsil edilemez.

             (2) Komisyon, her yıl Aralık ayının ilk haftasında toplanarak, gelecek yılın aylık bakım ücretlerini tespit eder.

             (3) Ücret; geçinme endeksi ile toptan eşya fiyat endekslerindeki artış oranları esas olmak üzere, sosyo-ekonomik koşullar, personel, beslenme, kira, ısıtma, onarım, diğer cari giderler ve amortismanlar dikkate alınarak, kar oranının eklenmesi sonucunda tespit edilir.

             (4) Komisyon, il dahilinde aylık bakım ücretlerini taban ve tavan olarak tespit eder.

             (5) Tespit edilen ücret, valilik onayına sunulur. Onay sonrası, ocak ayı itibarıyla yürürlüğe girer. Ücret onayının bir örneği genel müdürlüğe gönderilir.

             (6) Aylık bakım ücretine; barınma, beslenme, ilaç takibi, enjeksiyon, pansuman, tansiyon ölçümü, basit tıbbi müdahaleler, alt bezi ve temizlik hizmeti giderleri dahildir. Bu hizmetler için yaşlı veya yakınlarından ayrıca ücret talep edilemez.

             (7) Her kuruluş kapasitesinin en az %5’i oranında ücretsiz yaşlı bakmakla yükümlüdür. Ücretsiz bakılacak yaşlılar İl Müdürlüğünce belirlenir.

             Ücret tahsili

             MADDE 28 – (1) Yaşlının; kuruluşa kabulü sırasında bir aylık bakım ücreti kadar depozito alınır. Aylık bakım ücreti hizmetin verilmesini müteakip tahsil edilir ve karşılığında makbuz verilir. Makbuzların denetim esnasında ibrazı zorunludur.

             (2) Yaşlının kendi isteği ile kuruluştan ayrılması halinde alınan depozito ücreti iade edilmez. Depozito ücreti aylık bakım ücretine mahsup edilir.

             (3) Yaşlının ölümü halinde ise, bakılan gün kadar bakım ücreti ve varsa borcu mahsup edilerek kalanı iade edilir.

             (4) Depozito ücretinin zaman içerisinde huzurevi ücretinden düşük kalması durumunda yaşlı veya yakınlarından ek ücret talep edilemez.

             (5) Yaşlı bakım merkezlerinde akıl ve ruh sağlığı yerinde olmayan yaşlılar için aylık bakım ücretine ilave bir ücret istenemez.

İlgili İçerik : Özel Huzurevi Fiyatları

Özel Huzurevine Nasıl Başvurabilirim, Nasıl Bilgi Alabilirim?

İlgili kişi gerekli kriterleri (55 yaş ve üzeri olma, herhangi bir bulaşıcı hastalık taşımıyor olma, madde bağımlılığı olmaması gibi) sağlıyorsa yaşlınınhuzurevi hizmetinden veya yaşlı bakım merkezi hizmetinden yararlanmasının uygun olacağını belirten özel veya resmi sağlık kuruluşlarının yalnızca ilgili bölümünden alınacak sağlık durumlarını gösteren rapor olması gerekiyor.

Huzurevi mi arıyorsunuz?

Aradığınız huzurevini Sosyal Hizmet Uzmanlarımızın danışmanlığı ve referansı ile bulmak için arayın.
+90 552 221 88 33 – +90 212 873 05 07

Huzurevinde Personel Ne İş Yapar? 

Huzurevi personeli sosyal yönden sağlık çalışanlarına ek olarak ileri yaş grubuna beslenme, temizlik ve hijyen gibi konularda destek ve yardım sağlar. Özel huzurevleri yaşlı bakım personeli ileri yaş grubunun günlük aktivitelerini destekler, kişisel temizlik yardımında bulunur, eğer kişi çok yaşlı veya yatakta ise tuvalet desteği sağlar, banyo desteğinde bulunur ve giyinme ve soyunma gibi gereksinimlerine yardım eder. 

İlaç hazırlığı ve takibi gibi konularda doktor ve hemşireye kontrolünde hizmet verebilir. Diğer bir yönden ileri yaş grubuna arkadaşlık eder beraber sohbet edip sıcak bir ortam yaratır ve yaşlıların kendilerini yalnız hissetmelerine engel olur. Gün içinde kişiye uygun egzersiz desteği sağlar.

Huzurevi Ziyareti

Huzurevi ziyareti, covid-19 salgını sonra genelgeyle yasaklanmıştı. 1 temmuzdan itibaren huzurevleri ziyaretçilerini kapılarını tekrardan açacak. Sosyal mesafe ve hijyen kuralları kontrolleriyle huzurevi ziyareti gerçekleştirilebilecek.

İlgili İçerik : Huzurevi Ziyareti

Özel Huzurevinde Sağlık Servisi Görevleri

 Huzurevinde Doktorun Görevi Nedir? Huzurevinde görev alan doktor, ilgili ileri yaş grubundaki kişilerin gerekli tedavilerini ve ilaç uygulamalarını sağlar, düzenli aralıklarla kontrol ve takibini yapar. Diğer bir yandan hastanın bakımıyla ilgilenir. İlgili hasta ve yakınlarına tıbbi danışmanlık yani sağlıkla ilgili bilgilendirme yapar ve yönlendirebilir.

Hemşirenin Görevleri

Huzurevinde görev alan hemşireler ilgili ileri yaş grubu hastalara

-ilaç uygulamaları -enjeksiyon

-serum takma/çıkarma -kan alma

-pansuman ve yara bakımı

-hasta ve yakınlarına danışmanlık

 gibi işlemler yapabilir ve hizmet sunabilmektedirler.

Evde Sağlık ve Sağlık Kabini Hizmetleri

Evde Sağlık ve size en yakın Sağlık Kabini hizmetinden faydalanmak için Sosyal Hizmet Uzmanlarımızı arayın.
+90 552 221 88 33 – +90 212 873 05 07

İçeriklerimizi takip etmek için bültenimize abone olun.

Yazı hakkında düşündüklerinizi paylaşın.
Call Now ButtonHemen ARA